Oslo Konserthus - 40 år i 2017

I 2017 er Oslo Konserthus 40 år. Dinamo Forlag har fått i oppdrag å utgi en praktbok som i tekst og bilder skal vise magiske øyeblikk fra 40 magiske år!

Konserthuset

Boka vil først og fremst presentere de største internasjonale stjernene, som med ulike musikalske uttrykk har gjort et uutslettelig inntrykk på dem som satt i salen under fremførelsen. Noen av disse magiske øyeblikkene vil kjente profiler og Konserthusets stamgjester fortelle om i boka.

Teamet på Konserthuset vil bidra med et unikt bildetilfang og utvalgte historier fra bak kulissene.

Vi får også innblikk i historikken fra Bystyrets byggevedtak via byggeprosess, byggestart og ferdigstillelse.

I tillegg til utvalgte artister som har gjestet OKH, vil kunsten, rommene, arkitekturen, orgelet og ulike aktiviteter i dagens Oslo Konserthus bli omtalt.

- Utgivelse: Vår 2017
- Gjennomillustrert praktbok

Les mer om boken her

DYRSKU´N – Eventyret i Telemark

Dyrskun_forside-400

Norges største markedsplass

Dette er boka om landets største markedsplass. Den ligger i Seljord og heter DYRSKU´N. Den er landbrukets hovedmønstring, og hit kommer folk og fe av alle slag. I år fyller Dyrsku´n 150 år.

Veien fra det første statlige dyrskuet i Seljord i 1866 til dagens gedigne arrangement er fylt med historie og historier i tekst og bilder. Innovasjon samt handel og vandel går som en rød tråd gjennom boka. Bokas to forfattere har på ulike vis røtter i Telemark.

Halvor Kleppen, historiker, journalist og sakprosaforfatter, står for det historiske stoffet. Han mestrer både skjemt og alvor, tradisjon og trend.

Håvard Rem skriver på dikterisk vis om folk og fe fra egne observasjoner på Dyrsku´n. Han viser oss hendelser, tråder og språk i en større kulturell vev.

Boka viser at Dyrsku´n både er dyrsku i Seljord, en betydningsfull regional kraft og en nasjonal aktør og symbolbærer.

Boka reflekterer Dyrsku´ns tre bærebjelker gjennom historien og i dag: SJEL, VERDIGRUNNLAG og VERDISKAPING.

Fotograf Marthe Amanda Vannebo står for alle nytatte bilder.

Historiske bilder har ulike kilder, de bidrar alle til historiens sus gjennom det hele.

Les mer om boken her

Telenor – En av de mest spennende og underkommuniserte historiene fra norsk næringsliv

Telenor

Hvordan kunne en utskjelt statsbedrift (Teleselskap i 160 år) fra lille Norge erobre verden? Det var ingenting med Televerket ved inngangen til 90-tallet som tilsa at det kunne bli et av verdens største mobilselskap 25 år senere. Eller var det det? Så man det bare ikke?

Utgivelse 2016
Dinamo Forlag ble vinteren 2015 engasjert av Telenor ved prosjektleder Kai Rosenberg til å utvikle og ha redaksjonelt ansvar for boken.

Forfatter
Odd Harald Hauge (f. 1956), en av Norges fremste næringslivsgründere, ble sommeren 2015 engasjert til å skrive om Telenors nyere historie. Han besitter en unik kombinasjon av journalistisk erfaring, innsikt i økonomi og næringsliv og ikke minst kommunikasjonsevne. Hauge tar i bruk litterære virkemidler på en måte som gjør stoffet tilgjengelig og holder leseren til sidene. Her er driv, dramatikk, fakta og nyheter i én og samme bok.

Les mer om prosjektet her

Å lytte til hakkespetter - Naturen som terapeut

Modum Bad logo

Denne boka handler om naturens helende krefter. Om energien og gleden du kan hente der! Vår samtid legger stort press på enkeltindividet. Vi er utsatt for krav og tempo på mange arenaer. Stadig flere mennesker sliter. Mange har angst, uro og depresjoner. Mer enn noen gang trenger vi å finne ro − få fokus og feste. I denne boka får du inspirasjon og ideer til hvordan naturen kan hjelpe deg til nettopp det.

Collage

Vi møter en håndfull mennesker som sjenerøst har delt sine historier og naturopplevelser med forfatter Ruth Lillegraven. Det er pasienter ved Modum Bad som har hatt, og delvis har, et strevsomt liv. På ulike vis har de opplevd naturen som avgjørende for å stå i livet.

Her tar også et knippe fagfolk (psykolog, psykiater, statsviter, samfunnsviter og teolog) oss med til sine landskap. Det er spennende reiser, både faglig og personlig. Det handler om samtidsskam, om å strekke til, tåle belastninger og smerte, om å stå i stormen og om å rydde tanker mens du er ute på tur. Men først og fremst handler det om naturen som kilde til liv!

Ny oppdatert presentasjon av forlaget

Les hva våre oppdragsgivere mener om oss.

Klikk her for å bla i referansebrosjyren eller last ned som pdf her.

Kors på halsen

Boka Kors på halsen  forteller Idas historie fram til 2010

I 2010 utga vi boka Kors på halsen – tre søstre om selvskading.

Her forteller Ida Storms to søstre fra familiens opplevelser av Ida siden hun var ti år gammel. Det er en varm, naken og ærlig beretning om sykdom, smerte, nærhet og håp. I dag, fem år senere, ser vi hvordan Idas historie får oppmerksomhet gjennom dokumentarfilmen «Idas dagbok» (Indiefilm). Bok og film finner sin plass i en høyst aktuell og svært vesentlig debatt om psykisk sykdom i Norge.

Forord ved Finn Skårderud.

Les mer og bestill boken her

Oppdragspublikasjoner

Vår agenda er oppdragspublikasjoner.

Les mer »

Tjenester

Vi tilbyr en rekke tjenester innen forlagsvirksomhet.

Les mer »

Dinamo Litteratur

Frem til 2013 jobbet vi stort sett med vanlige litteraturutgivelser.

Les mer »