Tina Marie Dingsøyr Vik/Øyvind Vestrheim/Audun Aagre

Arktiske fristelser

Arktiske fristelser presenterer det mest eksotiske vi kan by på fra det norske kjøkken. I arktiske strøk handler det om kamp mot naturen og kamp for de beste råvarene. Men det handler samtidig om kjærligheten til landet og de fantastiske smakene som befinner seg der.

Kokkene Tina Marie Dingsøyr Vik og Øyvind Vestrheim har i tre år levd og åndet for Svalbards råvarer: reinsdyr, sel, rype, gås og røye. Kokkene er unge, eksperimenterende matkunstnere, og har tatt med seg det beste fra sin læretid hos Stiansens. Tina og Øyvind holder til på Huset i Longyearbyen, et samlingssted med gourmetrestaurant, tradisjonsrik kafé og nattklubb. Dette kjøkkenet har et internasjonalt ry. Tina og Øyvind har også litt av en merittliste bak seg. De utgjør i dag en del av eliten blant unge norske kokker.

I denne boka byr Tina og Øyvind på sine mest spennende retter, fra råmarinert ishavsrøye og røkt reinsdyrhjerte til soppbuljong med tørkede grønnsaker og reinsodd. Her er mat for de flotteste festmåltider, hverdagsmiddagen med noe ekstra og mat for turbruk.

Dette er en spennende og annerledes kokebok for deg som har sterke minner fra arktiske strøk, for deg som lengter dit, og for deg som vil prøve noe nytt.

ISBN (innbundet) 9788280712493

Kjøp boken


Innbundet »© Dinamo Forlag 2019

Footer logo