Simon Mawer

Kvinnen som falt fra himmelen

Kvinnen som falt fra himmelen er basert på historien om kvinnene i den franske avdelingen av SOE (Special Operations Executive). Fra mai 1941 til september 1944 sendte den franske avdelingen av SOE trettini kvinner til Frankrike. Tolv av dem ble drept i tysk fangenskap, og én døde i sykdom på oppdrag. Resten overlevde krigen. De var alle bemerkelsesverdige på ulike måter. Deres mot, kløkt, angst og håp får liv i denne romanen.

Vår heltinne Marian Sutro er en pur ung diplomatdatter, halvt fransk, halvt engelsk. Hun er intelligent og utdannet, men ung og uerfaren når hun lar seg verve som agent for britene i Frankrike. Hennes personlighet er sammensatt.

Marian har gjennomført felttrening, fallskjermhopp og forhør. Men hun er samtidig en sart sjel med drømmer og fremtidshåp. Så kommer dagen for det virkelige oppdraget. Hun blir sluppet over Frankrike. Hennes mål er Clément Pelletier. En atomfysiker i Paris hvis forskning og miljø kan være avgjørende for utfallet av krigen. Og for Marions skjebne.

Oversatt av Gøril Eldøen.

Om forfatteren

Noen forfattere, som for eksempel Beckett, Burroughs og Burgess, blomstrer forholdsvis sent. Slik er det også med engelske Simon Mawer (f. 1948). Han debuterte i 1989 og har siden han ble 40 år gammel, begått ni bøker. Han fikk sitt store gjennombrudd med romanen The Glass Room i 2009, utgitt på norsk under tittelen Glassrommet. Boken er et mesterverk og ble finalist til den prestisjefylte Booker-prisen i 2009.

 

ISBN (innbundet) 9788280712783

Kjøp boken


Innbundet »© Dinamo Forlag 2019

Footer logo