Tove Nilsen

Vårbarn

Den Norske Jordmorforening er 100 år i 2008. Foreningen ønsket å markere jubileet på en spesiell måte ved å hylle våre forgjengere og nåværende praktiserende jordmødre gjennom en bok skrevet spesielt for oss. Bare det beste var godt nok, så vi inviterte to av Norges mest leste og renommerte forfattere til å skrive en skjønnlitterær bok − Tove Nilsen og Edvard Hoem. De takket ja. Nå er boka her.

Utdrag fra boka

«Det Karen og Elsa hadde felles, var trangen til å få et annet liv enn foreldrenes, og denne trangen var så sterk at den drev dem til å bytte by. Begge dro med hvert sitt skip, og om det ikke kan kalles storm, var det et forrykende uvær. Det var vind og høy sjø, skipene rullet tungt fra side til side, det knaket i treverk og klirret i metall, mannskapet var årvåkent og noen passasjerer var redde, mange var kvalme. Midtveis over Skagerrak krysset skipene hverandre, og det er her, mens Karen og Elsa, uvitende om hverandre, oppholder seg i hver sin lugar i hvert sitt skip på vei til hver sin hovedstad, at vi ser inn til dem.

De to er på sitt livs reise. Ingen av dem vet hva de går til, men vi vet at de tilhører sin generasjons mest ambisiøse og viljesterke. I en tid da utdannelse for kvinner fremdeles er høyst uvanlig, reiser de over havet for å fullføre en drøm. De vil lære noe nytt, de vil ta eksamen, de vil ha fagbrev, de vil være selvstendige, de vil tjene sine egne penger og de vil være til nytte.

De vil tjene menneskeheten ved å ta imot nye verdensborgere, intet mindre.»

Fra Tove Nilsens Vårbarn

Sagt om Vårbarn

«Vakkert, variert og verdig om sterk yrkesgruppe. […]
Jordmødrene har fått ei bok de fortjener.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

ISBN (innbundet) 9788280712097

Kjøp boken


Innbundet »© Dinamo Forlag 2019

Footer logo