Description
Men i Monique Truongs vakre og sanselige debutroman er han først og fremst iakttakeren som utforsker det eksentriske livet i Paris’ litterære salonger så vel som i byens mørke bakgater og kafeer, der menn med hans forbudte legning møtes.
Dessuten tar han leseren med til sin barndoms Saigon under fransk kolonistyre, til årene som byssegutt på frakteskuter – og inn på kjøkkenet, der han tryller frem de vidunderligste retter.
Boken om salt er en roman om melankoli og savn og utstøtelse, om en manns uvanlig sterke appetitt på mat og kjærlighet, og om hans frydefulle omgang med språkets hemmeligheter og mysterier.
Sagt om Boken om salt
– Dette er en rik, poetisk bankett av en roman.
The Guardian
– Den som er glad i både mat og gode historier, vil frydes over denne vakre og fengslende fortellingen.
The Baltimore Sun
– En vidunderlig beretning.
Elle
– En uimotståelig, omhyggelig tilberedt godbit som sammenvever historie, kunst og menneskelig natur … en sann svir.
Los Angeles Times
– Et litterært festmåltid.
– Berit Kobro, VG
Oversatt av Petter N. Lorentzen.
Om forfatteren
Monique Truong ble født i Saigon i 1968 og flyttet til USA da hun var seks. Hun er utdannet i jus ved universitetene i Yale og Columbia. For sin debutroman Boken om salt har hun mottatt en rekke priser. Hun bor i Brooklyn, New York.