Sigrid Strætkvern/Monica B. Sjøli/Isidor Åstrøm (foto):

Øl med kniv og gaffel

Denne boken er en guide til øl og mat. Forfatter Sigrid Strætkvern er lidenskapelig opptatt av øl, som hun har jobbet med i over 20 år. Hun har lenge savnet litteratur som omhandler kombinasjonen øl og mat. Derfor har hun skrevet denne boken med tittelen Øl med kniv og gaffel – det handler om smak.

Øl med kniv og gaffel er både en kokebok og en kosebok, som med sine vakre fotografier og sin stilrene design vekker både nysgjerrigheten, leselysten og appetitten. Boken gir en innføring i ulike øltyper, smaking og servering samt hvordan vi kan matche øl og mat. Den omfatter også et rikt utvalg av oppskrifter med øl i maten, hvor hver rett følges av drikketips fra butikk og vinmonopol.

Dette er en bok for alle som setter pris på god mat og godt drikke, for dem som gjerne utfordrer smaksløkene, som eksperimenterer og utforsker. Mange har fått et helt nytt syn på øl etter å ha smakt på nye øltyper og ikke minst blitt servert øl til mat.

Øl kalles gjerne kokkekunstens gjemte sjel. La deg inspirere til å velge øl i og til maten.

Sagt om Øl med kniv og gaffel

«Absolutt en bok å anbefale både for mat- og ølinteresserte.»  Hamar Arbeiderblad

”En riktig flott bok med masse god basisinformasjon og en viktig oppskriftssamling for ølkokken.” Norøl (Norske Ølvenners Landsforbund)

«Beviser at øl er forfriskende og berikende selv om det tar veien om en tallerken … Bak den overraskende tittelen skjuler det seg en kunnskapsrik og overbevisende presentasjon av hvordan øl kan inngå i matlagingen som mer enn bare et tilbehør. Her er oppfinnsomme og solide oppskrifter, forklaringer som er skrevet i et tydelig og godt norsk språk, flott styling og fotos som gir deg matlyst.»aperitif.no

Øl med kniv og gaffel kom helt til finalen i Aperitifs konkurranse Årets beste norske kokebok 2009.

ISBN (innbundet) 9788280712028
ISBN (softcover) 9788280712363

© Dinamo Forlag 2019

Footer logo