Anne Swärd

Polarsommer

En dag finner familien en baby på trappa. Det er Kaj. Hun er datteren til familiefaren Jack – en notorisk ustabil fyr. Jack og kona Ingrid tar Kaj inn som sin. Men det skal ikke bli enkelt. Særlig ikke mellom Kaj og storebror Kristian. Her går søskenkjærligheten helt på skeive.

På skeive går det også mellom Kristian og broren Jens. For Lisette forstyrrer. Hun er kona til Jens. Polarsommer handler om en familie som går i stykker, ikke av hat, men av kjærlighet.

Romanen skildrer de sterkeste og vanskeligste følelsene oss mennesker imellom. Polarsommer er en oppvekst- og familieroman fra sør-Sveriges kystlandskap. Stemningen kan minne om den vi kjenner fra Kerstin Ekman, Ulla Isaksson og Ingmar Bergman.

I 2010 ga Dinamo Forlag ut Swärds siste bok, Til siste åndedrag. Norsk presse sa blant annet:

”En mørk, sterk roman – brennende besettende”, terningkast 5, VG, Guri Hjeltnes.

”Jeg har sjelden lest en historie som til de grader som denne greier å formidle følelser som mennesker ikke greier å sette ord på seg imellom.” Adresseavisen, Vigdis Moe Skarstein.

Innkjøpt av Norsk kulturråd, 2. tildeling, desember 2011.

Oversatt av Gøril Eldøen.

Om forfatteren

Anne Swärd (f. 1969 i Skåne, Sverige) er utdannet illustratør og kunstpedagog. Hun har også virket som kulturjournalist. De siste årene har Swärd vært forfatter på heltid. Polarsommar er hennes debutroman. Den ble nominert til Augustpriset 2003.

ISBN (innbundet) 9788280712509

Kjøp boken


Innbundet »© Dinamo Forlag 2019

Footer logo