Pågående prosjekter

Telenor – En av de mest spennende og underkommuniserte historiene fra norsk næringsliv

Hvordan kunne en utskjelt statsbedrift (Teleselskap i 160 år) fra lille Norge erobre verden? Det var ingenting med Televerket ved inngangen til 90-tallet som tilsa at det kunne bli et av verdens største mobilselskap 25 år senere. Eller var det det? Så man det bare ikke?

617fbd7a-346c-4627-a8d7-bfab55ddfae3

Utgivelse 2016

Dinamo Forlag ble vinteren 2015 engasjert av Telenor ved prosjektleder Kai Rosenberg til å utvikle og ha redaksjonelt ansvar for boken.

Forfatter

Odd Harald Hauge (f. 1956), en av Norges fremste næringslivsgründere, ble sommeren 2015 engasjert til å skrive om Telenors nyere historie. Han besitter en unik kombinasjon av journalistisk erfaring, innsikt i økonomi og næringsliv og ikke minst kommunikasjonsevne. Hauge tar i bruk litterære virkemidler på en måte som gjør stoffet tilgjengelig og holder leseren til sidene. Her er driv, dramatikk, fakta og nyheter i én og samme bok.

Verden må vinnes på ny, hver dag

En vesentlig målsetting er at boken skal bidra til å skape en ytterligere forståelse hos leserne for det eventyret som er skapt. Hvordan kunne konsernet på 15 år gå fra en omsetning på ca. 30 milliarder kroner til 128 milliarder i 2015?

Samtidig er den harde virkelighet slik at gårsdagens seier er lite verdt i morgen. Truslene mot Telenors posisjon er utallige, og verden må vinnes på ny, hver dag.

Historiene bakenfor historien

Vi møter de mest sentrale profilene i nyere norsk telekommunikasjonshistorie. Hvilke historier forteller de? Hvilke strenger spilte de på? Hva skyldtes visjoner og hva hardt arbeid? Hvor mye var flaks og hvor mye tilfeldigheter?

 Fra Nasjonal monopolist til globalt mobilselskap

Hovedvekten vil ligge på de siste 25 årene. Internasjonaliseringen, teknologiutviklingen og særlig mobiltelefonien står sentralt. Fra og med 1992 skjøt privatiseringen fart. I 2002 gikk Telenor på børs. Samme år flyttet de til Fornebu. Siden erobret de Asia og Sentral- og Øst- Europa.

I dag er Telenor verdens største ikke-asiatiske mobilselskap. De har 208 millioner abonnenter over hele verden. De er ca. 36 000 ansatte, hvorav 75 % befinner seg utenfor Norges grenser.

For et Norge i kraftig omstilling er det mye å lære av Telenors suksess.

Ytterligere informasjon om prosjektet kan fås ved hendvendelse til:

  • Kai Rosenberg, prosjektleder Telenor: mobilnr. 91554357
  • Odd Harald Hauge, forfatter: mobilnr. 90978606
  • Ottar Samuelsen, forlagssjef Dinamo Forlag: mobilnr. 95081773

 

Oslo Konserthus – 40 år i 2017

I 2017 er Oslo Konserthus 40 år. Dinamo Forlag har fått i oppdrag å utgi en praktbok som i tekst og bilder skal vise magiske øyeblikk fra 40 magiske år!

Konserthuset

Foto: Bård Gundersen

Boka vil først og fremst presentere de største internasjonale stjernene, som med ulike musikalske uttrykk har gjort et uutslettelig inntrykk på dem som satt i salen under fremførelsen. Noen av disse magiske øyeblikkene vil kjente profiler og Konserthusets stamgjester fortelle om i boka.

Teamet på Konserthuset vil bidra med et unikt bildetilfang og utvalgte historier fra bak kulissene.

Vi får også innblikk i historikken fra Bystyrets byggevedtak via byggeprosess, byggestart og ferdigstillelse.

I tillegg til utvalgte artister som har gjestet OKH, vil kunsten, rommene, arkitekturen, orgelet og ulike aktiviteter i dagens Oslo Konserthus bli omtalt.

– Utgivelse: Vår 2017
– Gjennomillustrert praktbok

 

collage-konserthuset