Pågående prosjekter

 

POSTENS FORVANDLING I EN DIGITAL TID

Posten Norge er en del av den norske folkesjela. I 370 år, siden den danske stattholder Hannibal Sehested opprettet postverket, har budbringere over vårt ganske land sørget for at meldinger og post av alle slag har kommet dit det skal. «Posten skal fram.» I starten foregikk posttrafikken med hest og til fots. Siden kom både sykkel, dampskip og biler.

De senere års teknologiske innovasjon har imidlertid sørget for en fullstendig forvandling. Det er Postens historie de siste tjuefem årene denne boka skal handle om. Gjennom tøffe tider med store krav til både ansatte, ansatte-representanter og ledelse, har man klartå holde oppe den gode dialog. Gjennom endringsledelse og transparens har man maktet store omlegginger. Hele tiden har viljen og evnen til å levere stått i høysetet.

Det å stadig måtte tenke nytt, rokker ikke ved Postens nærhet til samfunnsoppdraget, men strekker dem hele tiden videre mot visjonen om å bli verdens mest fremtidsrettede post- og logistikkselskap. Som det sies i boka: «Leveranser blir aldri gammeldags, det skjer bare på nye måter i et stadig raskere tempo.»

I denne boka møter du Posten-ansatte som forteller om spennende episoder på jobben, du møter toppledere og lederskap, og du kommer tett på utfordringene Posten har vært igjennom og befinner seg midt oppi. Man får også en pekepinn om fremtiden.

Dette er en bok som viser en vesentlig del av norges- og samfunnshistorien. Skiftende politiske baktepper og kommunikasjonsteknologiens «kvantesprang» går som en rød tråd gjennom hele boka.

Postens forvandling i en digital tidsalder er skrevet av journalist og forfatter Jan Ove Ekeberg. Han er en god formidler som sørger for at leseren blir tatt med på en spennende reise.

Ca. 220 sider
Gjennomillustrert
Boka utkommer ult. nov. 2017

 

ALTASKIFER

Altaskifer er urgammelt fjell og nyskapende arkitektur. Strandpromenader og frosne fasader. Tyngde og tekstur. Råskap og skjønnhet.

Skiferen i Alta er dannet gjennom millioner av år, med ekstreme temperaturer og et enormt trykk. Den er utsatt for vær og vind og et klima bare vi som bor her oppe, kan trives med. Den er ett av de hardeste byggematerialene som finnes, men må likevel tas ut med stor varsomhet. Ofte er det følsomme og erfarne hender med hammer og meisel som må til.

Uslitelig byggemateriale som tar seg svært godt ut, og skaper en vakker mur, gårdstun eller som tak. Foto: Altaskifer.com

Uslitelig byggemateriale som tar seg svært godt ut, og skaper en vakker mur, gårdstun eller som tak. Foto: Altaskifer.com

Nordlyskatedralen i Alta. Foto: Altaskifer.com

Nordlyskatedralen i Alta. Foto: Altaskifer.com

Altaskifer har i flere hundre år blitt brukt som byggemateriale i store deler av Norge, og ble tidlig ettertraktet også andre steder i verden. I dag eksporteres en tredjedel av skiferen, og du finner den på mengder av tradisjonelle hustak i Aostadalen i Italia, på togstasjoner i Nederland og langs hele strandpromenaden i Barcelona.

Oppdragsgiver: Altaskifer
Forfatter: Sosialantroplog Merete Ødegaard
Praktbok i arbeid. Utkommer høst 2018.

 

GRINI GÅRD

Praktbok om gården, folkene og virksomheten opp igjennom historien og i dag.

Oppdragsgiver: Kjell Günther-Ellefsen
Forfatter: Diverse
Utkommer august 2018